pondělí 8. dubna 2013

Taková normální neděle

V neděli 7.4., místo toho abychom zalehli doma na gauč a čučeli na DavisCup, jsme s Pavlem Jamným a Zdeňou Morávkem nabrali 2 auta našich malých uličníků a vyrazili do Brna na poslední krajský bodovací turnaj nejmladších a mladších žáků. S očekáváním, že se Honza Marek a Ráďa Morávek porvou o medaile mezi nejmladšími žáky, ostatní kluci (t.j. Kuba Marek, Kuba Svoboda, Lukáš Karas, Ondra Pukl a Martin Bureš) hlavně o body do nasazovacích žebříčků, které budou důležité pro příští sezonu.
Nejdříve začala soutěž ml. žáků, při letošní rekordní účasti 66 žáků. S ohledem na věk jsme v této kategorii medailové ambice neměli. Většina z našich kluků bude tuto soutěž hrát ještě za 4 roky. Los nic moc, ale kluci se s tím poprali výborně a bylo z toho několik skalpů soupeřů, kteří měli být papírově jasnými favority. Do hlavní soutěže jako jediný z prvního místa postoupil Lukáš , který překvapivě porazil R.Cvrkala z Tišnova. Honza, Ráďa, a Kuba Marek postupovali z druhého místa. Ostatní si zahráli útěchu.
V pavouku hl. soutěže se nejdál dostal Honza, který porazil 3. nasazeného Hocha z Kobylí.  Ráďa měl na 7. nasazeného Vacka, který je o tři hlavy větší, čtyři matchbaly, ale k výhře chybělo trochu štěstí.Zmínil bych ještě výhru Kuby Svobody s velkým-malým Hodonínským talentem Štěpánem Brhelem.

Umístění:
9.-16. Honza Marek
17.-32. Ráďa Morávek, Lukáš Karas
33.-44. Kuba Marek

Po vyčerpávajícím dopoledni začala, těsně po poledni, pro naše kluky hlavní soutěž. Měl jsem obavu z toho jak to zvládnou, protože kromě hodinové rozehrávky a cca pěti zápasů za mladší měli v nohách spoustu kilometrů naběhaných při dovádění ve chvilkách volna. Navíc svačiny byly snědeny a hrozilo vyčerpání hlady. Jen pro info jak vypadal stravovací režim jednoho z našich sportovců Kubíka Marka, od rána do 13:00 snědl 3rohlíky, 2 hermelíny, párek v rohlíku, 3 jabka, 1 miňonky , 1 milkyway a 1 croissant.
Skupiny kluci zvládli bez větších problémů a z prvního místa šli dle předpokladů do hl. soutěže Honza a Ráďa. Z druhého Lukáš,Kuba Marek, Ondra a Martin. Jen Kuba Svoboda šel do útěchy.
V hlavní soutěži měl Honza trochu štěstí na los a bylo z toho v těžké konkurenci krásné třetí místo. Bohužel smůlu na los měl Ráďa a tak vypadl dříve než se čekalo  s hráčem, který nakonec skončil třetí. Ostatní nezklamali nezazářili a získali body, které odpovídaly předpokladům.

Umístění:
3. Honza Marek
9.-16. Ráďa Morávek, Lukáš Karas
17.-24.. Kuba Marek, Ondra Pukl, Martin Bureš
3. útěcha Kuba Svoboda

Nakonec jsme mrkli na finále odchovanců Morendy Skály a Záděrové, od kterých by se mohla učit řada dospěláků a kolem páté vyrazili domů.
No musím přiznat, že odjezd se trochu zkomplikoval. Nejdříve jsem posbíral kluky a přinutil je zkontrolovat věci, po jejich kontrole jsem ještě zjistil že Kuba M. nemá pálku a  tepláky, našlo se vše, přinutil jsem je ještě jednou vše zkontrolovat a jelo se. Přemluvili mne na malou zastávku v MsDonaldu v Olympii, Když jsme vysedali u Olympie nějak jsem se necítil komfortně ve svých botech, mrknu na ně a stál jsem tam ve svých sálovkách, které mám na pinec a moje boty zůstaly na Morendě na Vojtově ul. Naskákali jsme do auta a upalovali zpátky na Morendu... Kluci se mi celou cestu smáli :).

                                                                                                               Napsal Jan Marek

Žádné komentáře:

Okomentovat