čtvrtek 2. ledna 2014

DOLNÍ NĚMČÍ – STRÁŽNICE 10:8



KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

DOLNÍ NĚMČÍ – STRÁŽNICE 10:8

V posledním zápasu první poloviny naše áčko mužů zajíždělo k těžkému derby do Dolního Němčí. Před zápasem bylo jasné, že pokud budeme chtít reálně zůstat ve hře o udržení ve 3. lize, musíme vyhrát. Byl to poslední zápas bez naší jedničky Jardy Marka, který nemohl kvůli pracovním povinostem nastoupit, tak jsme museli bojovat jako doposud. Cíl byl jasný, zastavit Karla Orlovského a vzít nějaké body Kubešovi a porazit jejich troj...ku a čtverku.
O jak významné utkání pro Jiskru se jednalo, napovídala i divácká kulisa. Domácí na diváky jasně prohráli a kotel hostů hrál celý zápas prim. Ze Strážnice přijelo 13 fandů!!! Po čtyřhrách, které dopadly papírově opačně a Zdenda s Pecou porazili silnou čtyřhru Orlovský – Kubeš naopak Jeňa s Vavinem nestačili na Sadílka s Jančářem. Tady si myslím, že byl základ problému. Měli jsme obě čtyřhry vyhrát, ale nestalo se a tak za stavu 1:1 jsme i tak potvrzovali roli mírného favorita. V polovině zápasu jsme vedli 6:2, ale pro domácí hovořil dál příznivější los dalších zápasů, takže vše bylo na vážkách a čekali jsme komplikace. Nutno podotknout, že v hale vládla extrémní kosa, kdy i naše fanoušky jsme museli odsekávat majzlem od zamrzlých laviček, takže podmínky značka ideál, což pro naši hru nebylo to pravé ořechové. Výhoda domácího prostředí znovu zaúřadovala. Orlovský proplouval zápasem bez prohry, i když ho měl Vavin na lopadě a Jeňa taky prohrál v 5 setech, ale po 3 bodech Kubeše, kterého porazil jen Zdenda bylo jasné, že za stavu 7:7 budeme rádi i za remízu. Domácí otočili zápas z 4:7 na 9:7. Peca sice upravil na 8:9, ale Vavin prohrál v souboji čtverek s Jančářem 1:3 a domácí slavili výhru 10:8. Pro jiskru to byla krutá porážka, ale v domácí odvetě za 3 týdny jsme optimisty. Tímto utkáním začíná 2. část mise o záchranu 3. ligy ve Strážnici. Teoreticky by k tomu mohlo stačit „jen“ 5 výher v 2. polovině. Los nám v tom hraje do karet, protože 7 zápasů hrajeme doma a navíc můžeme počítat s naší loňskou jedničkou Jardou.
Když k tomu přičteme parádní podporu fanoušků, není cíl záchrany nereálný.
I KDYBY SE STRÁŽNICE NEZACHRÁNILA, I TAK JE DNES JASNÉ, ŽE MÁME NEJLEPŠÍ FANOUŠKY V SOUTĚŽI, KTERÝCH CHODÍ ZARUČENĚ NEJVÍC. TOUTO CESTOU BYCHOM JIM JMÉNEM CELÉHO TÝMU RÁD PODĚKOVAL ZA PODPORU. NA DRUHOU STRANU JE ŠKODA, ŽE SPOUSTA LIDÍ ANI NEVÍ, JAK PINEC NAŽIVO VYPADÁ, ALE KDYŽ PŘIJDOU POPRVÉ, JSOU NADŠENÍ. PROTO ZVEME VŠECHNY NA 2. POLOVINU BOJE O ZÁCHRANU (PADAJÍ 3). VĚŘÍME, ŽE BUDE NA CO SE DÍVAT.


Napsal Petr Jamný

http://www.youtube.com/watch?v=KyxJxxuCBms&feature=youtu.be

 

Žádné komentáře:

Okomentovat