úterý 27. ledna 2015

LÍTAJÍCÍ OHRÁDKY, KARTY A NEUVĚŘITELNÝ KONEC ANEB DERBY JAK BŘITVA

Před víkendem si asi spousta našich soupeřů myslelo, že propast mezi záchranou a padákem se zvětší na 5 bodů a záchrana Jiskry ve 3. lize bude už v oblasti teorie, ale s potěšením můžu sdělit, že Strážnice jede dál. Po dobrém výkonu v Mikulčicích, které jsou oslabeny o Juříka (přestup v polovině) a zraněného Kurku vezeme další výhru do záchranářské mozaiky.
Naladěni ze soboty jsme chtěli další. Jestli máme mít záchranu ve svých rukou, museli jsme bodovat i v Hodoníně a nejlépe vyhrát. Po remíze na domácích stolech z první půlky, kdy jsme celý zápas vedli a nakonec zachraňovali remízu se očekával tuhý boj a ten taky přišel. Domácí postavili mladého Hromka místo Brhela, který se dle jeho slov věnuje mimo hernu klidnějším sportům, jako jsou šachy a šipky.
Začátek solidní a vedli jsme až do stavu 6:3. Bohužel se zranila naše jednička Jarda Marek a museli jsme střídat za pětku Miru Kubinu, který se už potřeboval chytit jako sůl. Hodonín reagoval na 2 prohry Hromka střídáním za šachystu Brhela a šlo se do koncovky. Dá se říct, že 4 hodinový boj rozhodla 2 střídání. Oba žolíci totiž dělali po 2 bodech ze 2, což zápas rozhodlo a to tak, že Brhel zařídil, že Hodonín neprohrál a Mira Kubina, že Strážnice remizovala.

ZÁVĚR PODLE HITCHCOCKA
Za stavu 7:7, prohrál Jamný s Motyčkou a Jeňa Marek s Brhelem. 9:7 pro Hodonín a na remízu Strážnice by si nevsadil ani ten největší gambler. Zdenda Morávek se tahal s Motyčkou, ale se štěstím vyhrál 3:1. Stav 9:8 pro Hodonín
V tomto momentě se na vedlejším stole psal jeden z příběhů, kvůli kterým stojí chodit na pinec. Mira Kubina prohrával s jedničkou Hodonína Novákem už 0:2 a Hodonín sahal po jasné výhře. Jeb, jeb a lítaly ohrádky. Mira dostal žlutou a v reakci na tento moment si nechal přeměřit síťku, která se mu nezdála. Asi 10 minut se nehrálo, protože síťka nebyla opravdu v pořádku. Nastavit nešla, tak se musela prakticky před posledním setem mistráku měnit. Asi 25 diváků ani nedutalo a kdo ví, co si domácí o Mirovi mysleli. Naopak naši fans, kterých přijelo do Hodonína kolem 10 kusů věřilo, že se něco stane. Po pár minutách bylo jasné, že i na té síťce asi něco bylo. Mira zavelel k nekompromisnímu obratu a Novák dostal 3 a 5. Šlo se do 5. setu. Bohužel, jak to už bývá, 5. set se David Novák znovu nadechl a vedl už 4:1. a Mira celý set dotahoval až do stavu 9:9. Pak zahrál ale 2 neskutečné lajny a strážnický válec odjel s jedním bodem za remízu.
V Hodoníně týmová práce, ale nejde nepoděkovat našim fanouškům, že přijeli. O podobný zážitek se pokusíme i za 14 dní doma se Znojmem a Řeznovicemi. Lepší pozvánka na plný dům snad už být nemůže, takže bude vyhlášena II. mobilizace.




Žádné komentáře:

Okomentovat