pondělí 14. září 2015

START NOVÉ SOZÓNY SE BLÍŽÍ
Léto pomalu končí a blíží se začátek nové pingpongové sezóny. Děje se tak každý rok, ale letošní sezóna přináší hodně změn, o kterých bych chtěl touto cestou všechny naše příznivce a taky bývalé, ale i budoucí hráče našeho oddílu informovat.
HALA V NOVÉM KABÁTĚ
Zhruba po 30 letech, co se naše hala otevřela, se město Strážnice konečně rozhodlo vylepšit ekonomický provoz areálu haly a ubytovny. Po mnoha letech a zateplení obou budov se zdá (soudě podle letních teplot uvnitř), že na topnou sezónu ale i tu pingpongovou je hala dobře připravena. V druhé etapě se zvládnou snad i ty sociálky..
MLÁDEŽ
Letošní rok by měl být po dlouhé době z pohledu výsledků práce z mládeží ještě lepší než ten minulý. Asi desítka starších a mladších žáků by po 5 leté práci měla patřit ve svých kategoriích ke špičce kraje do první desítky, ale i v soutěžích dospělých by měli být plnohodnotnými hráči svých družstev na úrovni okresní ligy a přeboru.
Radim Morávek navíc zahajuje sezónu mladších žáků jako republiková devítka a měl by nastupovat i za B tým dospělých v krajském přeboru. A že to může být jeho parádní sezóna, naznačil už letní úspěch na mezinárodním satelitu v Havířově za účasti hráčů z ČR, SR, Polska, Azerbaidžánu a dalších, kde získal 3. místo v mladších žácích.
Krajský nasazovací žebříček
Nejmladšího žactva – 70 hráčů kraje, 24 oddílů
1 Pukl Ondřej 2004 Jiskra Strážnice
2 Bureš Martin 2004 Jiskra Strážnice
6 Marek Jakub 2005 Jiskra Strážnice
8 Svoboda Jakub 2004 Jiskra Strážnice
15 Morávek Jindřich 2007 Jiskra Strážnice
Mladšího žactva – 140 hráčů kraje, 24 oddílů
3 Morávek Radim 2003 Jiskra Strážnice
4 Marek Jan 2002 Jiskra Strážnice
8 Pukl Ondřej 2004 Jiskra Strážnice
10 Bureš Martin 2004 Jiskra Strážnice
17 Marek Jakub 2005 Jiskra Strážnice
21 Svoboda Jakub 2004 Jiskra Strážnice
30 Karas Lukáš 2002 Jiskra Strážnice
40 Morávek Jindřich 2007 Jiskra Strážnice
..Marek Jan a Karas přechází do starších žáků
MUŽI
Po loňském sestupu do divize nám byla nabídnuta možnost výměny divize zpět za 3. ligu se Znojmem, které jsme využili, takže Strážnice se znovu popere o ligové body. Sestava pro tuto sezónu zůstává stejná ve složení Marek, Marek, Morávek, Jamný, Kubina. Minulý ročník, kdy byly celkem brzo známy 2 týmy, které sestupují (sestupují celkem 3) a Strážnice se do posledních zápasů rvala o udržení, tak vzhledem k vyrovnanosti účastníků letošního ročníku lze očekávat zajímavější průběh soutěže a znovu velké zápasy. Jednou z lahůdek by měl být další střet s borci ze Šarov v čele s nestárnoucím Karlem Bojkem, ale taky po 3 letech derby s Vracovem a vždy vyhrocené derby s Hodonínem.
NOVÉ MÍČKY
Pro ty, kdo to ještě neví, tak letošní rok přináší znovu novinku v podobě přechodu na nové plastové míčky a se starým dobrým celuloidem se budou hrát už jen nižší soutěže.
VEŘEJNOST
I letos si můžete přijít zahrát do haly během tréninků dospělých v úterý, čtvrtek, pátek od 18:30 do 20:00 (50,- Kč/ os nebo 800,- na celou sezonu)
Napsal Petr Jamný

Žádné komentáře:

Okomentovat